Mata absorpcyjna Multitex zapewnia czystość i bezpieczeństwo podczas napraw

Mata wchłaniająca, ułożona pod naprawianą maszyną, błyskawicznie wchłania skapujące ciecze, takie jak oleje silnikowe i przekładniowe, rozpuszczalniki, smary czy ługi. Są one zasysane z powierzchni maty i bezpiecznie gromadzone w jej rdzeniu wykonanym ze specjalnego włókna. Dzięki temu powierzchnia maty pozostaje zawsze czysta.

Mata absorpcyjna MEWA MULTITEX® ma bez wątpienia kilka zalet, dzięki czemu idealnie sprawdza się w warsztatach naprawczych i w przemyśle:

• mały ciężar
  • niewielkie rozmiary
  • elastyczne możliwości zastosowania
  • duża nasiąkliwość
  • nie jest odpadem.

Pomimo niewielkich rozmiarów i małego ciężaru – mata waży tylko 600 gramów – mata jest w stanie wchłonąć do 3 litrów cieczy.
Jest ona przy tym bardzo elastyczna w zastosowaniu: także duże powierzchnie pod i wokół naprawianych maszyn można zabezpieczyć, układając na nich maty jedna obok drugiej, co tworzy jednolitą powierzchnię wchłaniającą. Ta „tekstylna miska olejowa“ mieści się także w ciasnych, trudno dostępnych miejscach i jest zawsze pod ręką.

Ekologicznie i stosownie do potrzeb

Użytkownik może otrzymać matę MULTITEX® w ramach usługi pełnego serwisu: w odstępach czasowych, ustalonych w umowie, zanieczyszczone maty są odbierane od klienta, prane ekologicznie, a w razie potrzeby wymieniane na nowe, a następnie – już czyste – ponownie dostarczane klientowi. Mata nie stanowi przy tym odpadu w rozumieniu Ustawy o odpadach. Natomiast usługa pełnego serwisu firmy MEWA to optymalnie dostosowany do potrzeb i tani sposób na wyeliminowanie kłopotów z odpadami i nakładami na ich usuwanie, co ostatecznie bez wątpienia wychodzi na dobre także środowisku naturalnemu.

Twój kontakt