MEWA_CZ_Scheck.jpg

MEWA wspiera charytatywny obóz dla dzieci „Angel Camp 2020”

Wsparcie letniego obozu wypoczynkowy „Angel Camp 2020” przez firmę MEWA miało na celu umożliwienie dzieciom, które znajdują się w trudnej sytuacji finansowej, wyjazd na wakacje. W lipcu dyrektor zarządzający naszej technicznej filii Antonín Krejčí, przekazał przedstawicielce organizacji charytatywnej Mezinárodní vězeňské společenství (Prison Fellowship - międzynarodowa organizacja pozarządowa narodowej społeczności więziennej) czek w wysokości 8 000 koron, czyli około 325 Euro.

Organizacja wykorzysta te środki na zorganizowanie tegorocznego letniego obozu wypoczynkowego dla dzieci, których ojciec lub matka odbywają karę więzienia. Tym samym dzieci znajdujące się w tej trudnej sytuacji życiowej, będą mogły spędzić tydzień w atmosferze pełnej akceptacji, miłości i zaufania.

Odpowiedzialność społeczna i aktywne uczestnictwo w projektach dobroczynnych od 100 lat stanowią podstawowe wartości Spółki MEWA.