MDJH_Markensiegel_Mewa_GOLD_PL.jpg

Światowy Dzień Standardów

MEWA zapewnia wysokie standardy dla swoich produktów w całej Europie

Światowy Dzień Standardów obchodzony jest corocznie 14 października. Ten dzień upamiętnia powstanie Międzynarodowej Organizacji Normalizacyjnej (ISO). 14 października 1946 r. podjęto decyzję o utworzeniu międzynarodowej organizacji ułatwiającej normalizację, a rok później utworzono ISO. Rodzina ISO składa się obecnie z 165 państw członkowskich, które opracowują nowe normy i ulepszają te istniejące.

Zaufanie jest dla MEWA podstawą długotrwałych, udanych relacji z klientami. Dlatego stawiamy na doskonałą jakość. Dzięki temu zarządzanie jakością w MEWA zostało certyfikowane zgodnie z normą ISO 9001.

W 1997 roku MEWA jako pierwsza firma z branży tekstylnej otrzymała międzynarodowy certyfikat środowiskowy ISO 14001. Dzięki tej międzynarodowej normie zarządzania ochrona środowiska, MEWA zobowiązała się do określenia i realizacji swoich celów w obszarze ochrony środowiska. Dotyczy to zarówno procesów prania tekstyliów, jak i produktów oraz usług.

Od końca 2016 roku, norma ISO 50001 (zarządzanie energią) uzupełniła pulę certyfikatów firmy MEWA. System zarządzania energią zgodny z tym standardem pomaga firmie MEWA wykorzystać istniejący potencjał w zakresie oszczędzania energii, by sprostać zadaniom w zakresie jej społecznej odpowiedzialności. Norma ISO 50001 nakłada różne obowiązki, takie jak przygotowanie procesu planowania energetycznego, wyznaczanie celów energetycznych i planów działania oraz rejestrowanie przepływów energii w firmie.

Te systemy zarządzania jakością, środowiskiem i energią umożliwiają MEWA tworzenie optymalnych synergii w celu efektywnej realizacji nowych wymagań.