MEWA stawia na większy rozwój

Wyniki ekonomiczne napawają optymizmem

MEWA podsumowuje udaną działalność w 2016 roku. Mając więcej pracowników, mogliśmy obsłużyć więcej klientów, wejść na nowe rynki i zwiększyć obrót. Inwestujemy w rozbudowę istniejących i budowę nowych zakładów, między innymi w Saarlouis, w Rzymie i w Weil im Schönbuch. Portugalia i Rumunia to nowe rynki, na których rozpoczęliśmy działalność.

Dane dotyczące aktualnego rozwoju naszej firmy:

• więcej klientów: ilość naszych klientów wzrosła o 4%: z 174 000 do ponad 180 000;
  • więcej pracowników: ilość zatrudnionych wzrosła z 4 900 (2015) do 5 200 (2016), co oznacza wzrost o 6%;
  • większy obrót: nasz obrót wzrósł o ponad 4%: z 612 mln euro do 638 mln euro;
  • działamy w większej ilości krajów: uwzględniając Rumunię i Portugalię, mamy klientów w 23 krajach.
  • jeszcze więcej większych zakładów: nowy zakład w Saarlouis (2016), nowe centrum przeładunkowe w Rzymie (2017), w 2017 r. rozpocznie się budowa nowego zakładu w Weil im Schönbuch.

Te pozytywne wyniki ekonomiczne utwierdzają nas w słuszności obranej strategii i umacniają naszą pozycję jako jednego z wiodących usługodawców w obszarze tekstyliów w Europie.