Serwis czyściw teraz dostępny również w Wlk. Brytanii

[Warszawa, lipiec 2019 r.]  MEWA rozszerza swoja obecność na rynkach europejskich – teraz oferuje serwis w zakresie czyściw również w Wlk. Brytanii. Nowa jest także strategia dystrybucji na rynku brytyjskim. Po raz pierwszy można je zamówić w sklepie internetowym.

MEWA oferuje teraz swój serwis w zakresie czyściw również w Wlk. Brytanii. Siedziba firmy znajduje się w Birmingham. Tym samym firma obecna jest już w 21  krajach w Europie. „Wejście na rynek brytyjski wiele dla nas znaczy“, mówi dyrektor zarządzający Günes Yenen, odpowiedzialny za działania firmy w Wielkiej Brytanii. „Po pierwsze kontynuujemy nasz kurs w kierunku rozwoju i umacniamy nasza pozycje wiodącej firmy w branży. Po drugie szerzej wkraczamy w obszar cyfryzacji. Oferujemy nasze usługi przez Internet, by stworzyć większe wartości dodane dla naszych klientów.“

Po raz pierwszy klienci mogą zamawiać potrzebne czyściwa w sklepie internetowym (www.mewa.co.uk). Klienta przy wyborze i zamawianiu wspiera specjalny system nawigacji „the cloth finder“. Przy jego pomocy można określić, jakie czyściwa najlepiej nadają się do danego zastosowania – system zadaje pytania o rodzaj zanieczyszczeń i o żądaną wydajność czyściwa. Zaproponowana usługę można potem zamówić bezpośrednio online.