Szorty robocze PERFORMANCE o modnym kroju to funkcjonalny i komfortowy ubiór do pracy na budowie w upalne dni

[Warszawa, sierpień 2017r .] Kiedy termometr wskazuje ponad 25 stopni C, praca fizyczna staje się dużym wysiłkiem. Odczuwają to szczególnie wszyscy, którzy pracują na zewnątrz w prażących promieniach słońca. Wtedy chętnie zmieniają ubiór roboczy na lżejszą letnią odzież: kurtkę na koszulkę czy też długie spodnie na bermudy, takie jak np. szorty robocze PERFORMANCE firmy MEWA.

Pracownik również w lecie powinien czuć się dobrze w odzieży roboczej. W przeciwnym razie będzie korzystał ze swojej prywatnej odzieży, która często nie jest funkcjonalna i która przeważnie wyglądem nie będzie pasować do koncepcji firmy. Jest zatem rzeczą wskazaną, by na upalne dni zaproponować pracownikom atrakcyjne i wygodne ubrania robocze.

Takim elementem odzieży roboczej są szorty z kolekcji PERFORMANCE firmy MEWA. Są one w szczególności przeznaczone dla zatrudnionych w budownictwie, ale mogą być noszone również przez osoby zatrudnione w rzemiośle i w przemyśle, takie jak drukarze, elektrycy, ogrodnicy, osoby pracujące w rolnictwie czy też przez piekarze i cukiernicy.

Szorty te posiadają szereg praktycznych zalet, podobnie jak spodnie z długimi nogawkami. Zakładki w pasie jak również indywidualnie regulowana szerokość w talii za pomocą gumy z dziurkami z tyłu, zapewniają optymalną swobodę ruchu. Krótkie spodnie mają praktyczne kieszenie ze wzmocnionym dnem, w których można schować drobne przedmioty oraz np. telefon komórkowy. Klapki z zatrzaskami stanowią zamknięcie kieszeni i chronią schowane przedmioty przed wypadnięciem. Oczywiście jest też praktyczna, podwójna kieszeń na calówkę, co doceni z pewnością każdy pracownik budowlany. W pętli na narzędzia, znajdującej się na boku spodni, umieścić można np. młotek, który w ten sposób będzie zawsze pod ręką.

Szorty PERFORMANCE są nie tylko wygodne w noszeniu. Również dobrze wyglądają, co zawdzięczać należy m.in. atrakcyjnemu połączeniu różnych kolorów z czernią.

Wiele firm wzbrania się przed wyposażaniem swoich pracowników w dodatkową letnią odzież roboczą. Rozwiązaniem jest w takim przypadku wynajmem zamiast kupna. Firma MEWA oferuje wymianę aktualnie wynajmowanej odzieży roboczej na odzież letnią również w trakcie trwania umowy wynajmu. To duża zaleta, bowiem firma ma do dyspozycji dla swoich pracowników zawsze czystą odzież, dostosowaną do danej pory roku.