Mata olejowa MEWA Multitex® to optymalna ochrona stanowiska pracy

Wyciek niebezpiecznych cieczy w trakcie napraw maszyn stanowi zagrożenie dla środowiska naturalnego i często powoduje zabrudzenie stanowiska pracy. W skrajnych przypadkach może to być przyczyną nieszczęśliwych wypadków. Skutecznie chroni przed tym mata olejowa MEWA MULTITEX®.

Mata olejowa podkładana pod naprawiane maszyny, urządzenia lub pojazdy, całkowicie zbiera skapujące ciecze, takie jak oleje silnikowe i przekładniowe, rozpuszczalniki, smary itp. Są one wchłaniane z powierzchni maty i bezpiecznie gromadzone w jej rdzeniu, wykonanym ze specjalnej włókniny. Dzięki temu powierzchnia maty pozostaje zawsze sucha.

Mata olejowa MEWA MULTITEX® ma wiele zalet i dzięki temu doskonale sprawdza się w warsztatach naprawczych i w przemyśle:

- jest lekka,

- ma praktyczny format (60 x 90 cm),

- jest bardzo chłonna,

- nie jest odpadem.

Pomimo niewielkich rozmiarów i małego ciężaru, mata jest w stanie wchłonąć do trzech litrów cieczy. Jest przy tym bardzo praktyczna w zastosowaniu, bowiem można nią zabezpieczyć również większe powierzchnie wokół naprawianych maszyn i pod nimi, układając maty jedna obok drugiej, co pozwala stworzyć dużą powierzchnię wchłaniającą płynne nieczystości.

Użytkownik otrzymuje matę olejową MULTITEX® w ramach usługi pełnego serwisu firmy MEWA, tzn. w ustalonych w umowie odstępach czasowych brudne maty odbierane są od klienta, prane ekologicznie, a w razie potrzeby wymieniane na nowe, a następnie - już czyste - ponownie do-starczane są klientowi.

Mata nie stanowi przy tym odpadu w rozumieniu Ustawy o odpadach, a usługa pełnego serwisu pozwala zredukować nakłady związane z odpadami i ich usuwaniem. Funkcjonowanie maty olejowej ilustruje film na kanale firmy MEWA na YouTube:

Bild Download

Mata olejowa MEWA MULTITEX® może być skutecznie wykorzystywana przy każdej naprawie.

Z kilku mat można utworzyć również większe powierzchnie po naprawianymi maszynami.

Mata olejowa MEWA MULTITEX® jest w stanie wchłonąć do trzech litrów cieczy.