Jakość, która się opłaca. Dlaczego tekstylne czyściwa MEWA są lepsze od ciętych szmat?

Regularne czyszczenie maszyn i urządzeń gwarantuje ich prawidłowe funkcjonowanie. Nie za-pewniają tego szmaty z używanych tekstyliów, które bardzo często są stosowane do tego celu. Są one nieefektywne, a niektórych przypadkach mogą nawet uszkodzić czyszczoną maszynę. Do czyszczenia należy stosować odpowiednie czyściwa, jak np. tekstylne czyściwa wielokrotnego użytku firmy MEWA.

Czyściwa te mają szereg właściwości, które pozytywnie odróżniają je od zwykłych, używanych szmat:

• szybko i skutecznie usuwają zanieczyszczenia takie jak oleje, farby, rozpuszczal-niki czy tłuszcze,

• mają dużą zdolność wchłaniana i czyszczenia,

• są trwałe i skuteczne,

• bardzo szybko wchłaniają ciecze - nawet dwa i pół raz więcej niż same ważą,

• są ekologiczne: wielokrotne pranie umożliwia znaczną redukcję niebezpiecznych

substancji – każde czyściwo może być prane i ponownie wykorzystywane nawet do 50 razy.

Specjalna przędza gwarantuje odpowiednią jakość

Czyściwa wielokrotnego użytku firmy MEWA tkane są ze specjalnej przędzy. Dzięki temu są one nadzwyczaj chłonne i w dużym stopniu pozbawione kłaczków. Jakość czyściw produkowanych przez firmę MEWA, badana jest w ramach testów wykonywanych w firmowym laboratorium.

Zwykłe, cięte szmatki z używanych tekstyliów szybko się brudzą i nadają się tylko do jednorazo-wego zastosowania, a potem trzeba je wyrzucić. To oczywiście nie pozostaje bez wpływu na do-datkowe koszty i obciąża środowisko naturalne.

Korzystanie z czyściw wielokrotnego użytku daje użytkownikowi wiele korzyści. Wysokiej jakości czyściwa, które mogą być wykorzystywane wiele razy, oferowane są przez firmę MEWA w ra-mach tzw. usługi pełnego serwisu. Oznacza to, iż firma najpierw dostarcza do klienta czyste czy-ściwa, odbiera je, kiedy się zabrudzą, pierze i ponownie udostępnia klientowi czyste już czyściwa. MEWA przejmuje od klienta także obowiązki, wynikające z przepisów bezpieczeństwa oraz ochrony środowiska, które dotyczą czyściw. Użytkownik oszczędza czas i nakłady związane z zamawianiem, składowaniem oraz logistyką. Tym samym może się całkowicie skoncentrować na swojej zasadniczej działalności.

• Czyściwa MEWA po upraniu sprawdzane są zarowno ręcznie...

Jakość jest ważna. Czyściwa firmy MEWA po upraniu sprawdzane są zarówno ręcznie…

... jak i automatycznie z zastosowaniem specjalnych maszyn.

Czyściwa MEWA oferowane są w ramach tzw. usługi pełnego serwisu.