MEWATEX ULTRA - delikatne czyściwo do wrażliwych powierzchni

[Warszawa, styczeń 2015]. Czyściwo dobrej jakości gwarantuje efektywne czyszczenie i tym samym utrzymanie wysokiej sprawności eksploatacyjnej maszyn i urządzeń. Szczególnie jest to istotne, jeśli chodzi o utrzymanie w czystości delikatnych lub wrażliwych powierzchni. Optymalnym rozwiązaniem jest w takim wypadku czyściwo wielokrotnego użytku MEWATEX ULTRA oferowane przez firmę MEWA w systemie pełnej obsługi.

Czyściwa przemysłowe wielokrotnego użytku w ramach usługi pełnego serwisu firma MEWA oferuje od ponad stu lat. Klient otrzymuje pierwszą partię nowych czyściw. Po zabrudzeniu są one odbierane i prane ekologicznie przez firmę MEWA, następnie czyste już czyściwa dostarczane są ponownie do klienta.

Jednym z najbardziej efektywnych produktów tego typu jest MEWATEX ULTRA – delikatne czyściwo bawełniane przeznaczone do czyszczenia i pielęgnacji powierzchni szczególnie wrażliwych, a więc wszędzie tam, gdzie istotna jest szczególna jakość czyszczenia oraz uwzględnienie szczególnych właściwości czyszczonej powierzchni, jak np. w elementach mechaniki precyzyjnej, silnikach, ale np. także w dużych turbinach lotniczych o precyzyjnej konstrukcji.

Czyściwo MEWATEX ULTRA jest czyściwem wykonanym z tkaniny bawełnianej o specjalnych właściwościach, które sprawiają, że czyściwo jest nadzwyczaj chłonne i nie pozostawia kłaczków w trakcie czyszczenia powierzchni. Dzięki temu uzyskać można powierzchnię niemal całkowicie pozbawioną pyłu. Czyściwo wchłania także oleje, tłuszcze i farby w przeciągu kilku sekund w ilości dwa i pół razy większej niż jego własny ciężar, nie powodując przy tym skapywania.

Usługa pełnego serwisu firmy MEWA odciąża użytkownika…

Podobnie, jak ma to miejsce w przypadku innych czyściw firmy MEWA, zastosowanie czyściwa MEWATEX ULTRA będącego w zamkniętym obiegu wielokrotnego użytku ma wiele zalet z punk-tu widzenia użytkownika:

• Otrzymuje on trwałe czyściwo wielokrotnego użytku o dobrych właściwościach wchłaniających i czyszczących.
  • MEWA w ramach usługi realizuje wszelkie obowiązki wynikające z przepisów o zachowaniu wymogów bezpieczeństwa i ochrony środowiska w odniesieniu do czyściw.
  • Wielokrotne wykorzystania tego samego czyściwa pozwala w znacznym zakresie ograniczyć ilość niebezpiecznych odpadów, bowiem czyściwo może być prane i wykorzystywane do 50 razy.
  • Zastosowanie specjalnie przygotowanej tkaniny bawełnianej zapewnia efektywne czyszczenie lub polerowanie szczególnie wrażliwych powierzchni.

Dzięki temu użytkownik oszczędza czas i może efektywniej czyścić powierzchnie maszyn i ich części oraz ograniczać nakłady związane z zamawianiem, składowaniem i logistyką.

Twój kontakt