Od fartucha ochronnego po jedwabny szal - nowy katalog „World Wide Work by MEWA”

Punktualnie jesienią ukazuje się najnowsze wydanie katalogu markowych artykułów bhp pod nazwą „World Wide Work by MEWA“ (http://www.mewa-service.pl/artykuly-bhp/). Tym razem motto brzmi: „Kobiety w świecie pracy“. I nie jest to przypadek. „Znacznie wzrosła ilość kobiet, które poszukują modnej odzieży zawodowej i funkcjonalnych dodatków“, stwierdza Margaret Feldgie-bel, dyrektor działu ds. artykułów bhp Grupy MEWA. „Uwzględniliśmy ten trend w naszym aktualnym katalogu.“ Dlatego też oferta przeznaczona dla grupy docelowej, jaką są kobiety, została poszerzona. A zatem w aktualnym katalogu znaleźć można m.in. nowe spodnie o kobiecym kroju wykonane z tkaniny soft shell, bardziej wcięte w talii kurtki i duży wybór modeli obuwia ochronnego dla pań. Cały asortyment przeznaczony dla mężczyzn i kobiet obejmuje około 5000 artykułów: począwszy od artykułów bhp, poprzez odzież biznesową, aż po wyroby tekstylne przeznaczone do noszenia na zewnątrz pomieszczeń.

• Charakterystyczny dla katalogu World Wide Work by MEWA jest fakt, iż zawiera on oferty różnych znanych marek europejskich:
  • Począwszy od firmy Ansell, Elten, Helly Hansen poprzez Hakro, Honeywell, Korsar po firmę Puma - wszystkie znane marki są w katalogu obecne. Nowością jest oferta francuskiego producenta Jallatte.
  • W katalogu można znaleźć wiele innowacyjnych technologii, np. buty robocze amortyzo-wane, podobnie jak to ma miejsce w obuwiu sportowym, czy też rękawice ochronne spełniające praktycznie wszystkie wymagania – od ochrony przed przecięciem po ochronę przed ładunkami elektrostatycznymi.

Pełna ochrona pracy w jednym pakiecie

Oferta katalogu World Wide Work by MEWA różni się od innych katalogów tego typu także po-ziomem fachowej kompetencji, jaką oferuje firma MEWA, będąca ekspertem w dziedzinie odzieży zawodowej i mająca w tym zakresie bogatą tradycję. Poza tym firma działa niemal w całej Europie, tym samym jest w stanie zapewnić jakość produktów i dostawy na tym samym poziomie we wszystkich krajach, gdzie jest obecna, a więc także w Hiszpanii, Belgii czy na Węgrzech.

Nasi Konsultanci doradzą, jaki produkt wybrać do których zastosowań, albo jak dana firma powinna kształtować swój wizerunek zewnętrzny, bowiem wiedzą oni, czego oczekują klienci i jakie jest ich zapotrzebowanie.

Klienci, którzy korzystają już z usług firmy MEWA, znajdą w katalogu „World Wide Work by MEWA“ dostosowane kolorystycznie uzupełnienie posiadanej przez nich odzieży zawodowej lub ochronnej, z której korzystają w systemie pełnej obsługi, oferowanej przez MEWA.

Możliwe jest również wykonanie indywidualnych nadruków lub wyszywanych napisów na elementach odzieży, zawierających nazwę firmy lub logo. Różne grupy pracowników w danej firmie można zatem w całości wyposażyć w zharmonizowane kolorystycznie elementy odzieży i środki ochrony: w odzież roboczą dla działu produkcji, wyposażenie ochronne do wykonywania prac niebezpiecznych, odzież biznesową dla kadry zarządzającej, łącznie ze wszelkimi niezbędnymi dodatkami, jak okulary ochronne czy też jedwabny szal.

Firma Felder z Oberhausen produkująca urządzenia lutownicze dostrzegła te zalety: „Jesteśmy wyposażeni przez firmę MEWA od stóp do głów“, mówi Tanja Sell, z Działu Zakupów firmy Felder. „Wszyscy pracownicy noszą odzież roboczą lub ochronną firmy MEWA. Resztę zamawiamy z katalogu. Nasi pracownicy są bardzo wybredni, jeśli chodzi o buty robocze, i to mężczyźni nawet bardziej niż kobiety. Bardzo chętnie noszą najnowsze modele, jakie można znaleźć w katalogu World Wide Work by MEWA“.

Wszystkie artykuły dostarczane są w Niemczech w ciągu 24 godzin, a w krajach sąsiednich w ciągu 72 godzin. Katalog można zamówić poprzez stronę internetową firmy MEWA (

).

Twój kontakt