Czyściwa wielokrotnego użytku firmy MEWA do efektywnego czyszczenia maszyn w drukarniach

[Warszawa, maj 2015 r.]. Nie tylko urządzenia w obszarze elektrotechniki i techniki lotniczej, urządzenia pneumatyczne czy elementy samochodowe mogą być efektywnie utrzymywane w czystości przy wykorzystaniu czyściw tekstylnych. Czyściwa stosowane są również codziennie w dużych ilościach w drukarniach do czyszczenia precyzyjnych i wrażliwych elementów maszyn drukarskich, takich jak np. obciągi offsetowe. Tu jakość czyściwa musi być nadzwyczaj wysoka. Właśnie takᶏ jakość gwarantują czyściwa wielokrotnego użytku firmy MEWA, która od ponad stu lat zaopatruje w nie różne branże przemysłowe – także drukarnie.

Czyściwa praktycznie pozbawione kłaczków

Do czyszczenia precyzyjnych, delikatnych części i komponentów maszyn drukarskich nadaje się w szczególności MEWATEX ULTRA® - czyściwo wykonane ze specjalnej tkaniny bawełnianej, posiadającej optymalne właściwości dla tego typu elementów. Dzięki tym właściwościom czyściwo jest nadzwyczaj chłonne i w dużym stopniu pozbawione kłaczków. Podczas czyszczenia pozwala to uzyskać powierzchnię całkowicie pozbawioną drobin kurzu. Czyściwo posiada dużą zdolność wchłaniania farb, olejów czy tłuszczy. W ciągu kilku sekund wchłania więcej cieczy niż samo waży, nie powodując przy tym opadania ani jednej kropli wchłanianej cieczy.
W zależności od zakresu stosowania czyściwo oferowane przez MEWA oznaczone jest odpowiednim kolorem, co pozwala rozróżnić obszary, dla których jest przeznaczone. Czyściwo prze-widziane do stosowania w drukarniach oznaczone są kolorem zielonym.

Optymalizacja kosztów i nakładów organizacyjnych dzięki zarządzaniu tekstyliami firmy MEWA

Czyściwa wielokrotnego użytku firmy MEWA są bardziej trwałe i bardziej ekologiczne niż czyści-wa papierowe, które po użyciu lądują w koszu na odpady. MEWA oferuje je w systemie tzw. pełnej obsługi, tzn. w ustalonych odstępach czasowych zabrudzone czyściwa odbierane są od klienta, prane w zakładzie firmy MEWA i czyste już czyściwa ponownie dostarczane są klientowi. System zarządzania tekstyliami MEWA pozwala klientowi zaoszczędzić czas i nakłady organizacyjne w zakresie zaopatrzenia, składowania i logistyki, a także wiążące się z tym koszty.

Twój kontakt