Awards_PR-Bild-Award_4k.jpg

Nagrody i wyróżnienia

Najlepsza fotografia PR roku!

Wyróżnienie: My posiadamy najlepszą fotografię PR roku!

Byliśmy najlepsi w konkursie na najlepszą fotografię PR roku. Nasza fotografia była najlepsza z 1.500 zgłoszeń i zdobyła dwa trofea w prestiżowym konkursie „Nagroda w dziedzinie fotografii PR”: Jest to „Fotografia PR roku” i „Najlepsza fotografia produktu”.

Wysportowani chłopcy na wysokości przyprawiającej o zawrót głowy

Motyw zwycięstwa pokazuje w spektakularny sposób w akcji dwóch pracowników budowlanych na rusztowaniu na wysokości przyprawiającej o zawrót głowy. Jeden z nich stoi ukośnie na ziemi, drugi leci w powietrzu, wokół pył. Firma MEWA zgłosiła tę fotografię do prestiżowego konkursu „Nagroda w dziedzinie fotografii PR” - i wygrała! W konkursie córki spółki dpa news aktuell ta fotografia jako „Fotografia PR roku” zdobyła główną nagrodę i wygrała jako „Najlepsza fotografia produktu”. Konkurencja była przy tym bardzo duża: O nagrodę walczyło 1.500 zdjęć z Niemiec, Austrii i Szwajcarii.

Ujęcie o dużym oddziaływaniu

I co najciekawsze: Nasza fotografia powstała przypadkiem. Właściwie na górze na rusztowaniu miało być nagrywane wideo, które powinno ukazać, że nasza nowa odzież DYNAMIC umożliwia rzeczywiście każdy ruch. Zamiast pokazywać „w klasyczny sposób” mężczyzn przy pracy, scenariusz przewidywał grę w piłkę z ryzykownymi akcjami i skokami w stylu na parkurze. Pomysł: Możesz zaufać swojej odzieży roboczej - umożliwia każdy ruch. Podczas kręcenia filmu były robione zdjęcia. Jann Klee robił zdjęcia dla Making-off. Jednak zdjęcia były tak przekonywające i tak dobrze oddawały nastrój, że MEWA wykorzystała je jako zdjęcia prasowe. Z dużym sukcesem! Cieszymy się, że nasze przesłanie tak dobrze funkcjonuje, że mogliśmy przekonać o tym nawet profesjonalistów marketingowych.