BINCHE__Z_1013_4_5 + 1017_8_9_fused_Panorama1.tif

Zrównoważony rozwój w stu procentach

MEWA zajęła pierwsze miejsce w aktualnym rankingu firm realizujących zasadę zrównoważonego rozwoju

Firmy, które funkcjonują w oparciu o zrównoważony rozwój, pozostają w zgodzie z naturą... i działają z korzyścią dla swoich klientów. Jak pokazuje ankieta magazynu „Focus“: gotowość do zakupu danego produktu zależy w 60% od postrzegania danej firmy przez klienta, a tylko w 40% od samego produktu lub jego ceny.

By wskazać firmy i marki postrzegane są przez klientów jako te, które uwzględniają w swojej działalności zrównoważony rozwój, magazyn „Focus“ w ramach swojej aktualnej akcji „Deutschland Test“, wspólnie z Instytutem Zarządzania i Badań Gospodarki (Instytut für Management und Wirtschaftsforschung), przenalizował oceny konsumentów dotyczące ponad 24 000 przedsiębiorstw. Zwycięzcą rankingu „Deutschlands beste Nachhaltigkeit“ (firma najlepiej realizująca zasady zrównoważonego rozwoju) w kategorii „Wynajem tekstyliów“ została firma MEWA, która zebrała pełną pulę punktów. Tym samym należymy do grona tych firm, które według magazynu „Focus” wyznaczają trendy dla innych.

Bardzo cieszy nas to wyróżnienie, a także fakt, iż doceniono nasze zaangażowanie w kwestii zrównoważonego rozwoju. Potwierdza to również, iż obraliśmy właściwy kierunek działania, który będziemy kontynuować jeszcze intensywniej także w przyszłości.