_Z__5107.tif

Nowy członek rodziny

Firma RS Kunststoff należy teraz do Grupy MEWA

Produkcja bezpiecznych pojemników będzie teraz sprawa rodzinną: od 20 lat nasze bezpieczne pojemniki do transportu i przechowywania czyściw powstają w firmie RS Kunststoff. Teraz zacieśniliśmy łączące nas więzy jeszcze bardziej i firma z Hanau w stu procentach należy do Grupy MEWA, będąc jej firmą-córką.

Firma RS Kunsstoff produkuje rocznie ponad 100 000 zamykanych szczelnie pojemników SaCon. Poza tym firma ta, specjalizująca się w technologii tłoczenia oraz formowania tworzyw sztucznych przez rozdmuchiwanie wytwarza dla firmy MEWA również szafy na ubrania robocze. Bardzo się cieszy nas to poszerzenie składu Grupy MEWA, bowiem nasze szeregi zasilili teraz specjaliści w dziedzinie innowacyjnej technologii wytwarzania produktów z tworzyw sztucznych . Bezpieczne pojemniki Wytwarzane w Niemczech umożliwiają bezpieczne usługi w zakresie czyściw MEWA w całej Europie. Serdecznie witamy w Grupie MEWA dyrektorów zarządzających: Reinharda Schütza, Björna Rossa oraz Ralfa Rossa oraz 70 pracowników firmy RS Kunststoff.