Mainz05.jpg

Stadion 1. FSV Mainz 05 będzie miał naszą nazwę

W lecie rozgrywki piłkarskie w Moguncji odbywać się będą na stadionie MEWA Arena

To już jest oficjalna wiadomość: po rozpoczęciu letniego sezonu rozgrywek 2021/2022 stadion, będący siedzibą pilarskiego klubu Bundesligi 1. FSV Mainz 05 w Moguncji, otrzyma nazwę „MEWA ARENA“! Nadanie stadionowi tej nazwy odzwierciedla nasze długoletnią współpracę z klubem.

Umowa w sprawie nazwy obowiązuje od 1. lipca 2021 aż do 2026 i stanowi punkt kulminacyjny naszego ścisłego partnerstwa. trwającego od wielu lat. MEWA widoczna była jako partner klubu1. FSV Mainz 05 już w 2013 roku, przede wszystkim będąc patronem loży dla VIPów: „MEWA Lounge“. To ścisłe partnerstwo oparte jest także na wspólnych wartościach, w szczególności jeśli chodzi o zrównoważony rozwój i wspieranie młodych sportowców. 1. FSV Mainz 05 poprzez swoje projekty społeczne przeznaczone dla dzieci i młodzieży, już ponad dziesięć lat temu, jako pierwszy klub Bundesligi, zaangażował się aktywnie w obszarze ochrony środowiska i przekazywania wartości związanych ze zrównoważonym rozwojem dla lepszej przyszłości.
„Do podstawowych wartości klubu FSV Mainz 05 i firmy MEWA należy także zrównoważony rozwój ekologiczny – będą to komunikować reklamy, jakie umieszczane będą w przyszłości na stadionie“, mówi dr Jan Lehmann, członek zarządu ds. ekonomicznych klubu 1. FSV Mainz 05. Jesteśmy dumni, ze możemy być patronem stadionu, będącego siedzibą tak zaangażowanej i sympatycznej drużyny piłkarskiej!