MEWA po raz czwarty otrzymała wyróżnienie w ramach „Business Superbrands“

Po raz czwarty filia firmy MEWA w Austrii uzyskała wyróżnienie w ramach programu „Business Superbrands Austria Award”. „Decyzja jury potwierdza ciągły sukces, jakim jest marka MEWA“, mówi Bernd Feketeföldi, dyrektor handlowy MEWA Austria. András Wiszkidenszky, reprezentujący organizatorów konkursu „Superbrands Austria“, przekazał certyfikat wyróżnienia Wolfgangowi Böckowi, dyrektorowi ds. dystrybucji w MEWA Austria.

W ramach programu „Superbrands“ wyróżniane są szczególnie silne marki. Program, zapoczątkowany 20 lat temu w Wielkiej Brytanii przez ekspertów ds. marketingu i komunikacji, kontynuowany jest na całym świecie w 90 krajach. Dana firma nie może sama ubiegać się o miano „Business Superbrand”. Konkretne marki wybierane są w wyniku oceny kryteriów ekonomicznych oraz rekomendacji organizacji gospodarczych i stowarzyszeń branżowych. Na podstawie tej wstępnej oceny ostatecznego wyboru dokonuje i wyróżnienie przyznaje rada konkursu - Superbrands Business Brand Council.