Arbeitskleidung

Jak dobrze wyglądać w pracy?

Nie tylko w Dniu Kobiet MEWA ma coś dla pań…

Kobiety z pewnością zwracają większą uwagę na to, w co są ubrane, również w pracy. MEWA myśli o pracujących paniach nie tylko w dniu ich święta. Szczególnie o tych, które pracują w zawodach uznawanych za typowo męskie zajęcia. Dlatego też MEWA opracowała specjalne części garderoby roboczej dla kobiet wykonujących prace fizyczne, np. w rzemiośle. To kolekcja MEWA Dynamic, obejmująca na razie kurtki i spodnie, ale planowane są też inne części garderoby.

Wygoda i elegancja w pracy
Odzież robocza dla pań posiada takie same funkcje, jak odzież dla mężczyzn, ale jest przystosowana do budowy kobiecego ciała. Odzież ta jest funkcjonalna i wygodna w noszeniu, pozwala na dużą swobodę ruchów i ma szereg praktycznych detali, jak np. liczne kieszenie na małe przedmioty.
Jak wszystkie tekstylia przemysłowe od MEWA, odzież kolekcja oferowana jest w ramach tzw. pełnej usługi, obejmującej odbiór zabrudzonej odzieży, jej pranie i dostarczanie świeżej odzieży do klienta.