Arbeitskleidung

To już lato…

Co ubrać w gorące dni do pracy na budowie?

Kalendarzowe lato zaczęło się wprawdzie kilka dni temu, ale letnie temperatury panują już od kilku tygodni. Czas najwyższy, by w pracy ubierać się odpowiednio do aktualnej pogody. Na co jednak zwrócić uwagę, wybierając odzież letnią do pracy na budowie?

Odzież letnia musi być praktyczna i jednocześnie wygodna. Te wymagania spełnia kolekcja odzieży MEWA DYNAMIC, w ramach której oferowane są również praktyczne szorty robocze. Zaopatrzone w wiele kieszeni, oferują dużo miejsca na przechowywanie narzędzi i drobnych przedmiotów. W pasie można je dowolnie dostosować do danej sylwetki, zależnie od potrzeb, a z tyłu skrojone są tak, by wygodnie leżały również w trakcie schylania się lub kucania. Pracownicy muszą czuć się w odzieży roboczej wygodnie również gorące letnie dni.
MEWA oferuje krótkie spodnie na lato i kamizelki w takich samych wariantach kolorystycznych, jak inne artykuły z kolekcji. To pozwala zachować jednolity wizerunek pracowników danej firmy. Na życzenie klienta odzież robocza może być również zaopatrzona w firmowe logo.

Przebywając na słońcu, trzeba chronić się przed działaniem jego promieni. Najlepszym wyposażeniem ochronnym w takim przypadku są krem i okulary przeciwsłoneczne oraz odpowiednie nakrycie głowy, np. czapka z daszkiem, posiadająca otwory wentylacyjne.

Optymalnym rozwiązaniem jest wynajem odzieży, zamiast jej kupowanie. Istnieje możliwość wymiany odzieży roboczej na odzież letnią w ramach aktualnej umowy na wynajem odzieży, jaką dana firma posiada z firmą MEWA. Zalety są nie do przecenienia: czysta odzież robocza dostępna jest w każdej chwili, a właściciel firmy nie musi się już troszczyć o czystą odzież na zmianę dla swoich pracowników.