_Z__4279.tif

Kierowcy serwisu firmy MEWA

Kierowcy serwisu firmy MEWA przygotowują się do zimy

Przez cały rok kierowcy serwisu firmy MEWA dbają o to, by odzież, czyściwa i maty dotarły do naszych klientów niezawodnie i czas – i to w całym kraju i w każdą pogodę. Wraz z nastaniem zimnej pory roku wielu naszych mistrzów kierownicy ma szansę uczestniczyć w szkoleniu w zakresie bezpieczeństwa jazdy. Umożliwia im ono przygotowanie się do zmieniających się warunków jazdy, kiedy na drogach pojawi się śnieg i gołoledź.

W ramach specjalnie przygotowanego szkolenia kierowcy doskonalą swoje umiejętności i uczą się jeździć tak, by móc z wyprzedzeniem przewidzieć niebezpieczne sytuacje na drodze. Wiele wypadków zdarza się na przykład podczas manewrowania. Dużymi wyzwaniami są: jazda po zmroku, boczny wiatr, ograniczona widoczność czy wąskie bramy wjazdowe.

W szkoleniu biorą udział kierowcy prowadzący pojazdy różnej wielkości, które posiadamy w naszym parku samochodowym. I co ważne – każdy kierowca – czy to kobieta czy mężczyzna – trenuje na swoim samochodzie. W ten sposób uczą się oni opanowania zachowań i umiejętności w różnych niebezpiecznych sytuacjach – na przykład hamowania w trakcie wchodzenia w zakręt. A więc również na śliskich drogach kierowcy serwisowi firmy MEWA poradzą sobie, by punktualnie dostarczyć ładunek do miejsca przeznaczenia.