2018_MEWA_Vorstand (3).jpg

Hans Peter Weidling wzmacnia kierownictwo firmy MEWA

Grupa MEWA poszerza skład zarządu

Hans Peter Weidling wzmacnia kierownictwo firmy MEWA

"Nowy członek zarządu odpowiedzialny za obszar „Serwis dla klientów i Dystrybucja"

Hans Peter Weidling obejmuje zadania kierownicze w firmie MEWA, które będzie realizował obok osób, które są odpowiedzialne inne obszary działania Firmy: Bernhard Niklewitz (Sterowanie procesami przedsiębiorstwa & Serwis), Michael Kümpfel (Marketing & Dystrybucja) oraz Ulrich Schmidt (Produkcja & Logistyka).

Hans Peter Weidling studiował ekonomię i przez ostatnich 20 lat mieszkał i pracował w Monachium. Ma on długoletnie doświadczenie w opracowywaniu i implementowaniu systemów zarządzania klientami, jak też w obszarze optymalizacji łańcuchów dostaw. Po tym, jak pełnił funkcję kierowniczą w firmie BayWa AG, pochodzący z Badenii-Wirtembergii specjalista doradzał ostatnio takim przedsiębiorstwom jak BMW AG w obszarze obsługi posprzedażowej. Wolny czas 46-latek najchętniej spędza uprawiając sport, na przykład na korcie tenisowym.

Hans Peter Weidling jest bardzo rad z tego, że będzie miał do wypełnienia nowe zadania w zarządzie firmy MEWA: „Jestem zachwycony pozytywną kulturą przedsiębiorstwa, którą odczuwam tutaj na każdym kroku. Obok bardzo ciekawej propozycji pracy w zarządzie, był to istotny powód dla podjęcia przez mnie decyzji, by rozpocząć pracę w firmie MEWA.“