George Lazar y Andrés Osuna FOTO MEWA.jpg

Jesteśmy bezpieczni

Hiszpański oddział firmy MEWA otrzymał nagrodę za najlepsze wyniki w zakresie zapobiegania ryzykom na stanowisku pracy

Oddział firmy MEWA w Hiszpanii otrzymał nagrodę za wybitne osiągnięcia w zakresie bezpieczeństwa, ochrony zdrowia i zapobiegania ryzykom na stanowisku pracy. Nagroda została przekazana podczas spotkania podsumowującego konkurs „Changing Your Prevention 2018“, jakie odbyło się w Barcelonie. Organizatorem była spółka konsultingowa „Acció Preventiva“.

W jury zasiedli m.in. przedstawiciele rządu Katalonii i hiszpańskiego Ministerstwa Pracy i Bezpieczeństwa Socjalnego. Ocenie poddano ponad 500 firm, wśród których zwycięzcą w tym roku okazała się Servicio Textil S.L. W konkursie uczestniczyli dyrektorzy firm, kierownicy działów i specjaliści z obszarów takich jak zarządzanie personelem i bhp. Wszystkich ich połączył jeden cel – poprawa bezpieczeństwa pracy w przedsiębiorstwie.

„My w firmie MEWA jesteśmy świadomi, że bezpieczeństwo na stanowisku pracy, jak tez ochrona zdrowia pracownika to podstawowe warunki“, powiedział po przyznaniu nagrody Andrés Osuna, odpowiedzialny za zapobieganie ryzykom na stanowisku pracy w firmie MEWA w Barcelonie. „Jesteśmy bardzo dumni z tej nagrody i pragniemy ją zadedykować wszystkim naszym pracownikom.“, dodał George Lazar, dyrektor ds. sprzedaży firmy MEWA w Hiszpanii.