Matias Moldes News

Rok udanej współpracy

W firmie Matias Moldes system czyściw MEWA stanowi element koncepcji w zakresie gwarantowania jakości

Od ponad roku przedsiębiorca Lino Matias współpracuje z firmą MEWA i podsumowuje ten okres pozytywnie: „Serwis firmy MEWA znacznie ułatwia nam pracę. Jeśli chodzi o czyściwa, to nie musimy się już o nic martwić i możemy się całkowicie skoncentrować na precyzyjnym wytwarzaniu naszych wyrobów. Te czyściwa mają dla nas także dużą zaletę - są bardzo wysokiej jakości.“ MEWA od roku działa z powodzeniem w Portugalii, a firma Matias Moldes była jednym z pierwszych klientów.

Firma Matias Moldes konstruuje i produkuje formy odlewnicze przede wszystkim dla przemysłu samochodowego i elektrotechnicznego. W nowoczesnym zakładzie w Marinha Grande, ok. 130 km na północ od Lizbony, zatrudnionych jest 18 pracowników, pracujących na precyzyjnych maszynach, które czyszczone są przy pomocy czyściw MEWA. „Czyściwa potrzebne nam są praktycznie do wszystkiego, co robimy“, wyjaśnia technik montażu André Fernando. „Są przyjemne w dotyku i można nimi szybciej i dokładniej czyścić maszyny i narzędzia.“

W 2017 r. to rodzinne przedsiębiorstwo zwiększyło swój obrót o 15 %. Jak zapewnia jego właściciel, Lino Matias, duża w tym zasługa systemu czyściw MEWA. Poza tym czyściwa wielokrotnego użytku aktywnie przyczyniają się do ochrony środowiska naturalnego. Na pytanie, czy poleciłby firmę MEWA, Lino Matias odpowiada: „Ten system jest absolutnie świetnie pomyślany. Ja na pewno będę z niego nadal korzystał i bezwzględnie go polecam.“