Działamy ekologicznie - praktykujemy system wielokrotnego użytkowania opakowań

Trzymamy kciuki za Globalny Dzień Recyklingu. Właściwie w firmie MEWA recykling ma miejsce każdego dnia, bowiem nie tylko nasz system usług służy ochronie środowiska naturalnego. Również w transporcie stawiamy na możliwość wielokrotnego wykorzystania opakowań i pojemników.

Bezpieczne opakowania? Tak. Wyrzucanie opakowań? Nie.
Dostarczając do klienta lub też odbierając od niego czyściwa czy odzież roboczą, transportujemy je w trwałych pojemnikach, które można używać przez dłuższy czas. Odbieranie i dostawa odzieży odbywa się natomiast w tekstylnych workach, które mogą być wykorzystywane do 100 razy.
Do bezpiecznego składowania i transportu czyściw opracowaliśmy specjalny pojemnik MEWA Safety Container SaCon®. Fakt, iż może on być eksploatowany przez okres nawet do ośmiu lat, w znacznym stopniu przyczynia się do oszczędzania zasobów naturalnych.
Wysokiej jakości odzież biznesową dostarczamy w pokrowcach, które mogą być wielokrotnie wykorzystywane. Tylko na specjalne życzenie klienta części ubrań są dodatkowo foliowane. Dobrą wiadomością natomiast jest fakt, że coraz mniej klientów ma takie życzenie – chętnie rezygnują z ubrań opakowanych w folię.

Więcej o odpowiedzialności firmy MEWA za środowisko naturalne na stronie: